I utställningen möter du flyktingarnas egna röster om uppväxten i Polen, den antisemitiska kampanjen, hur det var att hamna på Marstrand och hur livet i Sverige blev. Fotografier, texter och röstinspelningar skapar en levande berättelse om traumatiska och okända händelser med stark koppling till aktuella frågor – antisemitism, flykt, minne, språk, exil och identitet. Det finns också ett pedagogiskt material för skolungdomar i högstadiet och på gymnasiet som kan laddas ned här.




Utställningens turnéplan finns i Kalendariet.
Producent: Judiska salongen i Göteborg
Manus: Anna Grinzweig Jacobsson
Foto: Maja Kristin Nylander
Grafisk form: Pia Hansson
Snickare & teknik: Jorma Huttu
Praktisk information för dig som vill hyra utställningen
Konstruktionen är flexibel i storlek, lätt att montera och transportera. Den består av 20 stycken lätta träramar, ca 1 x 2 meter, där man hänger upp tygvepor med foto och text. Hängningen är oftast dubbelsidig. Ramarna ska stå fritt, har egna stöd och inbyggd belysning.
Utställningen är i sitt största utförande lagom för en golvyta på ca 100 kvm, men kan minskas till valfri storlek. Innehållet är modulärt och kan enkelt anpassas till mindre ytor. Under transport förvaras allt material, förutom ramarna, i två stycken träboxar på hjul. Se bild nedan.
För mer information mejla till info@flyktentillmarstrand.se
